Newport Wastesavers Cleanstream

  • Location

    Newport

  • Client

    Newport Wastesavers Cleanstream

  • Completion

    2006

A recycled building for recycling

Our appointment with this client began with supporting Newport Wastesavers in a submission for Objective 1 and Local Regeneration funding. Following that success we were appointed to design the Newport Wastesavers’ Cleanstream Resource & Recycling Centre.

Our design is based on a recycling waste vessel – a simple green rectangular box which boldly displays a full height national recycling logo next to the main entrance. We included a range of energy saving features which reflect our client’s business and green credentials. Such features include extensive natural ventilation, substantially increased insulation values, rainwater harvesting and solar panels. We also ensured that the construction materials were made from recycled waste, so they include plastic aggregates, and products made from Wellington boots and carpets.